Šiandien: 2024-05-08 21:41:24
 
 
   

Baltijos keliui - 30!

2019-07-29

2019 m. rugpjūčio 23 dieną minėsime Molotovo-Ribentropo pakto 80-metį ir jį pasmerkusio Baltijos kelio 30-metį. Šiemet į Baltijos kelio jubiliejaus šventimą ypač aktyviai įsitraukė nevyriausybinės organizacijos, kurios siekia nors iš dalies pakartoti legendinį susikabinimą rankomis Baltijos kelyje, pakviesdamos visus sustoti į gyvą žmonių grandinę Vilniuje. Prieš 30 metų daug jaunų žmonių buvo dar vaikai ar net negimę, tačiau tėvų ar senelių pasakojimai apie Baltijos kelyje visus apėmusį begalinį vienybės jausmą, prisimenamą tarsi nepakartojamą stebuklą, rado atgarsį jų širdyse. Dabartinis jaunimas, dėkodamas už savo tėvų žingsnius siekiant svajonės, kuri tapo realytbe ir suteikė visai kitą gyvenimo kokybę, šiandien taip pat jaučia atsakomybę už savo valstyvę ir sako: "Baltijos kelias - tai mes!".

Šią idėją aktyviai siekia įgyvendinti Etninės kultūros globos taryba, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubas, Lietuvos skautų sąjunga, Lietuvos moksleivių sąjunga, Lietuvos studentų sąjunga, Lietuvos Šaulių sąjunga, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Vilniaus skyrius, Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga, Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija, Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvių etninės kultūros draugija, "Vilnijos" draugija, Lietuvos tautodailininkų sąjunga, Lietuvos jaunimo ramuva ir kitos organizacijos. Džiugu, kad į organizacinį komitetą įsitraukė visas būrys jaunų savanorių. Žmonių grandinės idėjai vienbalsiai pritarė Seimo Valdybos nariai, kurių iniciatyva ši idėja buvo įtraukta į valstybinę Baltijos kelio 30-mečio minėjimo programą.

Vilniuje kviesime žmones stoti į grandinę nuo 17.30 val., kad 18.00 val galėtume joje susikabinti. Jei susidarys pakankamas žmonių kiekis, planuojame žmonių grandinę pradėti nuo Gedimino pilies ir užbaigti ties Vilniaus ženklu Ukmergės g.

Labai kviečiame šioje žmonių grandinėje dalyvauti įvairius kolektyvus, bendruomenes ar pavienes šeimas.

Siekiant sklandaus grandinės sudarymo koordinavimo, kviečiame iš anksto registruotis į grandinę (nurodant dalyvausiančių žmonių skaičių) elektroniniu paštu BaltijosKelias30@gmail.com. Kilus klausimams, galite kreiptis ne tik nurodytu adresu, bet ir susisiekti su organizatoriais: Tomas Kulešius, tel. +370 601 73629; Tomas Aleknavičius, tel. +370 601 10813. Daugiau informacijos rasite: Facebook paskyroje "Baltijos Kelias 2019 - Tai Mes", žr. https://www.facebook.com/BaltijosKelias30taiMes/.

 

Atgal į naujienas
 
Svetainę finansuoja