Šiandien: 2024-04-27 02:14:22
 
 
   

Susitikimas su Žemės ūkio ministru

2017-03-10

2017 m. kovo 7 d. Asociacijos "Šiaulių rajono vietos veiklos grupė" pirmininkas Povilas Zaveckas dalyvavo Šiaulių rajono savivaldybės salėje rengtame susitikime su Žemės ūkio ministru Broniumi Markausku. Susitikime taip pat dalyvavo Žemės ūkio ministro patarėjai Remigijus Bielinskas ir Liuda Tuomaitė, Žemės ūkio ministerijos specialistai, Šiaulių Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Arūnas Teišerskis, Nacionalinės žemės tarnybos Šiaulių skyriaus vedėjo pavaduotojas Zigmantas Donatas Dranginis, Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė, seimo nariai, rajono savivaldybės vadovai.

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas pasidžiaugė gausiu susirinkusiųjų būriu ir paminėjo, kad jo susitikimo tikslas – ne tik pristatyti savo, kaip ministro, darbo perspektyvas, bet ir pasitarti su jais dėl priemonių ir būdų, kuriais norima pasiekti geresnių rezultatų.

VVG pirmininkas Povilas Zaveckas susitikimo metu išdėstė kylančius klausimus ir problemas su kuriomis susiduriame įgyvendinant asociacijos „Šiaulių rajono vietos veiklos grupė“ teritorijos 2015 – 2023 m. vietos plėtros strategiją. Pirmininkas akcentavo, nepilnai sutvarkyta teisine bazė, kurios pasekoje negalime skelbti kvietimų vietos projektų paraiškų surinkimui. Užsitęsęs teisinės bazės aktų derinimas stabdo vietos plėtros strategijos įgyvendinimą.

Ministras nustebo, kad dėl tinkamai nesutvarkytos teisinės bazės stringa VVG vietos plėtros strategijų įgyvendinimas ir pažadėjo asmeniškai kuruoti šių klausimų sprendimą ir pavedė patarėjai apie situaciją informuoti Šiaulių r. VVG. 

 

 

Atgal į naujienas
 
Svetainę finansuoja