Šiandien: 2024-03-29 02:05:54
 
 
   

Pasirašyta 17-ojo kvietimo vietos projekto vykdymo sutartis

2021-04-02

Įgyvendindama Asociacija "Šiaulių rajono vietos veiklos grupė" teritorijos 2015 - 2023 m. vietos plėtros strategiją 2021 m. balandžio 2 d. Šiaulių rajono vietos veiklos grupė kvalifikuotu elektroniniu parašu pasirašė 17-ojo kvietimo vietos projekto (Nr. ŠIAU-LEADER-6B-DS-17-1-2020/42VS-PV-20-1-09674-PR001) vykdymo sutartį su "Linartų krašto bendruomenė" asociacija. "Linartų krašto bendruomenė" asociacija pagal pasirašytą vietos projekto vykdymo sutartį įgyvendins projektą "Gamta suartina". Projekto tikslas - sukurti Linartų bendruomenės verslą, teikiantį pramogų ir poilsio organizavimo veiklą, panaudojant krašto gamtinius išteklius, bei stiprinti Linartų kaimo gyventojų bendruomeniškumą per bendrą veiklą. Šiam tikslui pasiekti, iškelti tokie uždaviniai:

1. Įsigyti ir Linartų tvenkinyje pastatyti plūduriuojantį įrenginį - turistinį plaustą.

2. Įrengti aplinką pritaikytą vystyti poilsio organizavimo verslą.

3. Sukurti turistų traukos objektą.

4. Uždirbtą pelną skirti bendruomenės ir vietos gyventojų problemų sprendimui, atstovauti jų interesams pagrindinėse srityse:

- Socialinė kultūrinė, edukacinė;

- Jaunimo įtraukimas į bendruomenės veiklą, užimtumo organizavimas;

- Kaimo gyvenamosios aplinkos puoselėjimas.

5. Viešinti projekto rezultatus.

Šiam projektui įgyvendinti skirta iki 58 010,00 Eur paramos suma. Įsigijus ir ant vandens pastačius plūduriuojančią priemonę - turistinį plaustą, bus pasiūlyta, dar Lietuvoje neegzistuojanti pramoga. Latvijoje, Vokietijoje, Olandijoje tai jau egzistuoja ir turi didelę paklausą. Turistinį plaustą sudarytų lankytojams skirta edukacinė patalpa ir sauna. Toks plaustas būtų skirtas grupei iki 5 žmonių. Poilsis - tai įvairi veikla, padedanti įveikti nuovargį ir atgauti jėgas. Aktyvus polisis - tai aktyvus laisvo laiko praleidimas ir fizinė veikla: vaikščiojimas, maudymasis ir plaukiojimas yra labai svarbus kiekvieno žmogaus gyvenime. Oras miške pripildytas deguonies, o tokia aplinka skatina kokybiškesnį miegą, gerina medžiagų apykaitą, nervų sistemos veiklą ir, žinoma, garantuoja malonią nuotaiką. Visą tai bus galima pasiūlyti gamtą mylintiems poilsiautojams. Plūduriuojanti priemonė - turistinis plaustas bus pastatytas ant Linartų tvenkinio. Šalia tik už 2 km yra turizmui ir poilsiui pritaikytas Kurtuvėnų regioninis parkas.

Projektą planuoja įgyvendinti iki 2023 m. kovo 29 d.

Atgal į naujienas
 
Svetainę finansuoja