Šiandien: 2024-03-29 02:46:18
 
 
   

Šiaulių regiono vietos veiklos grupių susitikimas

2018-06-07

2018 m. birželio 6 d. Vietos veiklos grupė "Pakruojo rajono partnerystė" surengė tradicinį Šiaulių regiono vietos veiklos grupių susitikimą, susijusį su vietos plėtros strategijų įgyvendinimu ir problemomis. Susitikimas vyko Akmenėlių dvare, Akmenėlių k., Pakruojo rajone. Jame dalyvavo Šiaulių rajono vietos veiklos grupės pirmininkas Povilas Zaveckas, finansininkė Kristina Burke - Žilinskienė ir viešųjų ryšių specialistė Akvilė Petrulaitytė. Susitikime taip pat dalyvavo Akmenės, Joniškio, Kelmės, Raseinių, Pakruojo, Radviliškio rajonų vietos veiklos grupių administracijos darbuotojai, keletas Pakruojo rajono vietos veiklos grupės valdybos narių.

Susitikime dalyvavusių VVG atstovai ir darbuotojai aptarė vietos plėtros strategijų įgyvendinimą ir problemas, taisyklių reikalavimus, kvietimus, vietos projektų vertinimą ir įgyvendinimą. Kiekviena VVG pasidalino informacija apie esamus situacijas vietos veiklos grupėse, iškilusias problemas, pasidalijo patirtimi, sprendė įvairius klausimus, susijusius su vietos plėtros strategijos administravimu ir įgyvendinimu. Susitikime VVG atstovai išsakė savo nuomones apie netinkamą Vietos veiklos grupių tinklo veiklą. VVG tinklas sukurtas atstovauti visų Lietuvos VVG interesus, o ne kelių VVG ar Žemės ūkio ministerijos.

Susitikimo pabaigoje Guostagalio paslaugų centro direktorė Virginija Jocienė papasakojo, kaip sekasi įgyvendinti socialinio verslo vietos projektą "Kokybiškos paslaugos Guostagalio gyventojams". Projekto įgyvendinimo metu planuoja įsigyti krovininį N1 kategorijos automobilį, skirtą maitinimo paslaugos teikimui - pagaminto maisto išvežimui pagal užsakymus, tai pat pagal poreikį pristatyti mobilią lauko pirtį priekaboje. Aplinkos tvarkymo ir frezavimo paslaugų teikimui perkama technika ir padargai bei vejų traktoriukas, speciali darbo apranga. Įsigyjama mobili lauko pirtis priekaboje būtina gyventojams teikiant pirties paslaugą. Taip pat bus perkama įvairi įranga, įrankiai ir reikmenys maisto ruošimui, tiekimui ir serviravimui, kurie būtini norint pasirengti maitinimo paslaugų teikimui. Planuojama įsigyti kasos aparatą, skirtą gaunamų pajamų apskaitai. Paslaugų centro vykdomos veiklos administravimui, dokumentų spausdinimui, užsakymų vykdymui perkami stacionarus kompiuteris ir daugiafunkcis lazerinis įrenginys. Projekto veikla susijusi su maisto tvarkymu, todėl iš paramos lėšų bus įsigyjamas maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas. Prie vietos projekto prisidedama savanoriškais darbais, kuriuos sudaro keturių renginių - maisto gamybos užsiėmimų, organizavimas.

Vietos veiklos grupės pasidalijo žiniomis, gerąja patirtimi, kalbėjo strategijų įgyvendinimo aktualijų klausimais.

Kitas vietos veiklos grupių susitikimas numatytas Akmenės rajono vietos veiklos grupės teritorijoje.

 

 

 

Atgal į naujienas
 
Svetainę finansuoja