Šiandien: 2024-04-20 00:46:55
 
 
   

Dalyvauta LKBS baigiamajame renginyje

2018-01-23

2018 m. sausio 19 - 20 d. Druskininkų krašte vyko Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos organizuoto konkurso "Kaimo bendruomenių ir vietos veiklos grupių 2017 m. pasiekimai ir projektų idėjos" baigiamasis renginys, kuriame dalyvavo daugiau kaip 100 dalyvių iš visos Lietuvos. Šiaulių rajoną atstovavo Šiaulių rajono VVG pirmininkas Povilas Zaveckas, projekto administratorė - viešųjų ryšių specialistė Akvilė Petrulaitytė, Sauginių bendruomenės pirmininkas Giedrius Jakubėnas, Šakynos kaimo bendruomenės pirmininkė Saulė Kreimerienė ir Voveriškių bendruomenės vadovė Rita Cecervovė. Baigiamojo renginio dalyvius pasveikino LR Seimo narė Guoda Burokienė ir Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius.

Apžvelgus LKBS metų svarbiausius darbus, vyko geriausių kaimo bendruomenių ir vietos veiklos grupių 2017 m. pasiekimų ir projektų idėjų pristatymas, konkurso apibendrinimas bei apdovanojimai. Konkursui buvo pateikti skirtingų Lietuvos regionų projektai ir iniciatyvos. Šiaulių rajono vietos veiklos grupė šiam konkursui pateikė Voveriškių bendruomenės iniciatyvą "Už socialinį, kultūrinį, visuomeninį aktyvumą ir bendradarbiavimą su įvairiais socialiniais partneriais". Turėdama gausų būrį partnerių, rėmėjų organizavo tradicinius ir netradicinius renginius įtraukdami ir viešindami vis naujus partnerius ir kaimo gyventojus. Kiekviena kaimo gyventojų grupė buvo įtraukta į metų renginius. Talka, Tarptautinė vaikų gynimo diena, "Sveiki kaimynėliai", Liepos 6-oji "Tautinės giesmės" giedojimas su žmonėmis su negalia ir visais norinčiais, "Senjorų diena", Kalėdų eglutės įžiebimas ir vyskupo atvykimas susitikti su Voveriškių kaimo gyventojais. Voveriškių bendruomenės iniciatyva pateko tarp nominantų ir apdovanota stiklo skuptūrėle "Lietuva".

Renginio metu dalyviai susipažino su Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos fotokonkurso "Vietos bendruomenių džiaugsmai, rūpesčiai ir pasiekimai" kaimiškųjų bendruomenių geriausiomis nuotraukomis ir jų autoriais, kuriuos apdovanojo LVBOS pirmininkė Reda Kneizevičienė. Tarp nugalėtojų ir Šiaulių rajono kaimo bendruomenės:

1 vieta kategorijoje "Savanorystė" apdovanota Asociacijos "Sauginių bendruomenė" nuotrauka "Talkoje smagiau ir greičiau".

1 vieta kategorijoje "Problematika" apdovanota Šakynos bendruomenės nuotrauka "Neišvyk, neišeik tu iš sodžiaus".

1 vieta kategorijoje "Kultūra" apdovanota Naisių bendruomenės nuotrauka "Žolinės apeigos ant alkos kalno".

Po apdovanojimų Druskininkų vietos veiklos grupės vietos plėtros strategijos administratorė Agnė Jazepčikaitė - Gaidienė pristatė projektą "Sūrūs vėjai". Pristatymo metu renginio dalyvius supažindino su įvairiomis edukacinėmis programomis, kuriose aktyviai dalyvauja ir vietos bendruomenės.

Viešnagę Druskininkuose tęsėme, lankydamiesi SNOW arenoje, vienintelėje Baltijos šalyje visus metus veikiančiame žiemos pramogų kompkekse. Pamatėme 8 hektarų teritoriją, kurioje įrengtos trys slidinėjimo trasos, apžvelgėme Druskininkus iš aukštai apsilankę Snow arenos restorano AERO GALLERY terasoje. Su Druskininkų poniomis iš XIX amžiaus sužinojome įdomių faktų ir legendų iš kurorto istorijos, aplankėme Caro gydyklas, Senųjų gydyklų parką, pamatėme daktaro Bujakvoskio vilą ir kita. Pasivaikščioję su Druskininkų poniomis tęsėme pažintį su Druskininkais keliaudami Lynų keltyvais. Kelionės metu pro skaidrius keltuvo langus, tarsi iš apžvalgos rato, išvydome įspūdingus Druskininkų kurorto miškus, Nemuno upės vingius ir nuostabią miesto panoramą.

Pirmąją dieną užbaigėme Stračiūnų kaimo bendruomenėje, dalyvaudami vakaronėje bendruomeniečiams "Kaime švęsti gera", kurios programoje Bilso bendruomenės teatro komedija "Vaclovas Kandys", smagios atrakcijos, šokiai.

Antrąją renginio dieną VšĮ "Sūrūs vėjai" organizavo bendradarbiavimo veiklą Druskininkų kaimiškoje teritorijoje. Apsilankėme Druskininkų savivaldybės Bilso kaimo bendruomenės namuose ir Leipalingio dvare. Bilso kaimo bendruomenės pirmininkė supažindino su įgyvendintais projektais, pristatė kokią veiklą vykdo, o Leipalingio dvare susipažinome su Leipalingio miestelio bendruomene, dalyvavome išskirtinėse krašto edukacinėse programose. Renginio dalyviai pasiskirstę grupėse dalyvavo skirtingose edukacinėse programose: "Hidrolatai. Gamtos kvapų dirbtuvė", "Ką galima sukurti iš laikraščio", "Dvaro šokis ir vėduoklių kalbos pamoka" ir kt.

Su gera nuotaika, pilni įspūdžių, idėjų grįžome namo.

 

 

 

 

Atgal į naujienas
 
Svetainę finansuoja