Šiandien: 2024-04-20 13:31:44
 
 
   

Grįžus iš Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydžio

2017-06-19

2017 m. birželio 17 d. įvyko tradicinis Respublikinis Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydis Karklėje, Klaipėdos rajone, poilsiavietėje "Žilvitis". Šiaulių rajoną atstovavo daugiau negu 60 dalyvių iš Meškuičių, Kurtuvėnų, Aukštelkės, Bridų, Ginkūnų, Bubių, Šiupylių, Micaičių, Bazilionų, Noreikių, Šakynos, Naisių bendruomenių, Šiaulių rajono VVG darbuotojai.

Atvykę į renginio vietą įkūrėme savo rajono kiemelį, kuriame vyko edukacinės dirbtuvės. Keramikas Vismantas Anglickas supažindino su molio gaminių ir dirbinių kūrybos procesu, norintys galėjo pasigaminti dirbinių iš molio, Bridų bendruomenės pirmininkė Rasa Šiškuvienė supažindino su karpinių subtilybėmis. Šiupylių kaimo bendruomenės atstovės virė ir vaišino sąskrydžio dalyvius sriuba. Turistinėje estafetėje "Kliūčių ruožas" dalyvavo Šakynos ir Micaičių bendruomenių nariai, kuriems teko varyti kamuoliuką, užmetinėti žiedus, įveikti kupstus ir pelkes, varstyti ir išvarstyti batus, "Draugą" nešti per griovį.

Šiemet kaip niekada gausus rajono dalyvių būrys aktyviai dalyvavo iškilmingame Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydžio atidaryme, diskusijų kavinėse, amatininkų dirbtuvėse bei bendruomenių kiemelių lankyme. Siekiant populiarinti tautinį kostiumą, Lietuvoje 2017 metai minimi Tautinio kostiumo metais, tai buvo įprasminta ir sąskrydyje. Iškilmingoje sąskrydžio bendruomenių eisenoje pajūriu sąskrydžio dalyviai žygiavo pasipuošę tautiniais kostiumais. Gausiame eisenos būryje iš tolo matėsi Micaičių bendruomenės astovės pasidabinusios tautiniais kostiumais, plevėsavo rajono bendruomenių vėliavos. Dar vienas sąskrydžio akcentas - visų sąskrydžio dalyvių apjuosimas tautinėmis juostomis, kurias atsivežė kiekvienas rajonas. Sąskrydžio metu, puikią sąskrydžio nuotaiką sukurti padėjo ir dalyvius linksmino 10 mažųjų kultūros sostinių atlikėjų koncertas. Koncerto pabaigoje vyko apdovanojimai. Šiaulių rajono Micaičių bendruomenei įteikta nominacija "Už aktyvią bendruomeninę veiklą puoselėjant tautiškumo ir verslo skatinimą bendruomenėse". Vakarop prasidėjo subatvakaris "Ant bangos", kurio metu sukosi poros ir skambėjo linksma muzika.

Dėkojame visoms bendruomenėms už aktyvų, nuoširdų dalyvavimą sąskrydyje, o taip pat ir jaunimui už dalyvavimą turistinėje estafetėje "Kliūčių ruožas"!

Atgal į naujienas
 
Svetainę finansuoja