Šiandien: 2024-04-19 10:31:18
 
 
   

Dalyvauta Nacionalinės mokėjimo agentūros organizuotoje diskusijoje

2017-06-07

2017 m. birželio 1 d. Šiaulių rajono vietos veiklos grupės finansininkė Kristina Burke – Žilinskienė dalyvavo Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos organizuotoje diskusijoje „Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programos priemonės „LEADER programa“ įgyvendinimo aktualijos“. Diskusijoje dalyvavo ir kitos šalies vietos veiklos grupės, Nacionalinės mokėjimo agentūros ir Žemės ūkio ministerijos atstovai.

Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovas Erikas Bėrontas pažymėjo, kad agentūros ir vietos veiklos grupių bendradarbiavimas padės užtikrinti tinkamą ir efektyvų vietos projektų įgyvendinimą, o NMA visada pasirengusi padėti vietos veiklos grupėms. Nacionalinės mokėjimo agentūros atstovė Beata Zemska kalbėjo apie Nacionalinės mokėjimo agentūros ir vietos veiklos grupių bendradarbiavimą, administruojant Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programos priemonę „LEADER programa“. Ji akcentavo vietos projektų finansavimo sąlygų aprašo rengimo pagrindinius aspektus, derinimo terminus. Priminė, kad vietos veiklos grupės turi pateikti agentūrai pirminę ir galutinę paraiškas su priedais, ko pasėkoje informacija bus tikrinama viešuosiuose registruose, taip pat pateikė kitą aktualią informaciją. Agentūros specialistai pristatė atsakymus į vietos veiklos grupių pateiktus klausimus.

Lietuvos vietos veiklos grupių tinklo pirmininkė Violeta Jankauskienė pateikė informaciją, kad jau 14 VVG paskelbė pirmuosius kvietimus teikti vietos projektus, apie planuojamus darbus ir juos įtakuojančius veiksnius.

Atgal į naujienas
 
Svetainę finansuoja