Šiandien: 2024-04-25 18:10:28
 
 
   

Šiaulių apskrities, Raseinių ir Skuodo vietos veiklos grupių susitikimas Joniškyje

2016-10-13

Tradicinį vietos veiklos grupių susitikimą Joniškio rajono partnerystės vietos veiklos grupė surengė spalio 12 d. Mikolaičiūnų k., Joniškio r. Susitikime kartu su Akmenės, Joniškio, Kelmės, Raseinių, Radviliškio, Pakruojo, Skuodo vietos veiklos grupių administracijos darbuotojais dalyvavo ir Šiaulių rajono vietos veiklos grupės pirmininkas Povilas Zaveckas, finansininkė Kristina Burke - Žilinskienė ir viešųjų ryšių specialistė - projekto administratorė Akvilė Petrulaitytė. Taip pat susitikime dalyvavo keletas Joniškio rajono partnerystės vietos veiklos grupės valdybos narių.

Susitikimo dalyvius pasveikino Joniškio rajono partnerystės vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Valuckienė. Susitikimo metu kiekviena vietos veiklos grupė papasakojo, kaip jiems sekasi, kokia darbinė situacija, su kokiomis problemomis susiduria įgyvendinant strategijas, išsakė nuomonę dėl vietos projektų ir vietos plėtros strategijų, įgyvendinamų bendruomenių inicijuotos vietos plėtros būdu, administravimo taisyklių punktų, kurie kelia perteklinius reikalavimus bei suvaržymus. Taip pat visos dalyvavusios VVG išsakė pastebėjimą dėl PVM nekompensavimo, kai pareiškėjas yra NVO socialinio verslo projektuose. Kelmės krašto partnerystės vietos veiklos grupės administravimo vadovė Nelė Želvienė siūlė, kad į vietos projekto administravimo taisykles būtų įtraukta galimybė, leidžianti pareiškėjams prie projekto prisidėti įnašu natūra. Joniškio rajono partnerystės VVG viešųjų ryšių specialistė Rimantė Misiūnienė pateikė pasiūlymą, kad VVG tinklas įstotų į Žemės ūkio rūmų narius. Šiuo klausimu kilo diskusija, kokia nauda mums būti nariu. Vieningos nuomonės šiuo klausimu nebuvo. Šiaulių rajono VVG pirmininkas P. Zaveckas pasiūlė, kad VVG tinklo valdyba šiuo klausimu padiskutuotų su Žemės ūkio rūmais ir nuspręstų ar tikslinga tapti šios organizacijos nariu. Taip pat buvo diskutuota apie viešųjų ir privačių interesų derinimą VVG veikloje, įgyvendinant Lietuvos kaimo plėtros 2014 - 2020 m. programos priemonės "LEADER" vietos plėtros strategijas. Daugelis VVG baiminasi ar užteks kvorumo tvirtinant taisykles, kokiu būdu ir kada reikia nusišalinti. Nutarta prašyti Žemės ūkio ministerijos, kad parengtų rekomandacijas šiuo klausimu. VVG "Radviliškio lyderis" projekto vadovė Andželika Barčkienė pasiūlė, kad Žemės ūkio ministerijos organizuojamuose mokymuose galėtų dalyvauti ne du darbuotojai, bet visi VVG administracijos darbuotojai.

Vietos veiklos grupės pasidalijo žiniomis ir savo gerąja patirtimi, aptarė bendrus aktualius klausimus, diskutavo apie kylančias problemas, ieškota sprendimo būdų.

Vietos veiklos grupės sutarė, kad kitą susitikimą organizuos Kelmės krašto partnerystės vietos veiklos grupė.

Atgal į naujienas
 
Svetainę finansuoja